HUISARTSENPRAKTIJK
ADRESGEGEVENS
TELEFOON
NIEUWS ITEMS
MEDEWERKERS
HERHAALRECEPT
E-CONSULT
KWALITEITSBELEID
PRAKTIJKACCREDITERING
PATIËNTENVOORLICHTING
GEZONDHEIDSTESTEN
DIENSTEN AANBOD
SOA SPREEKUUR
IDEEENBUS
PRIVACYREGLEMENT
DISCLAIMER
 
Home

LONGFUNCTIE-ONDERZOEK

 

 

 

 

 

Onze praktijk beschikt over een spirometer, dit is een apparaat waarmee longfunctie-onderzoek gedaan kan worden.

 

Hieronder staat een plaatje van het apparaat. Het is aangesloten op een laptop, waarmee de gegevens van het onderzoek geanalyseerd kunnen worden.

 

Door middel van dit longfunctie onderzoek kunnen we meten hoe het met uw longen is gesteld. Dit is vooral van belang voor mensen die de ziekte astma of de ziekte COPD hebben.

 

Spirometer

We hebben een controlespreekuur opgezet voor mensen die medicijnen voor de longen gebruiken oftewel mensen met astma of COPD.

Het is wetenschappelijk bewezen dat medicijnen bij deze ziektes, mits juist gebruikt en adequaat gedoseerd, de kwaliteit van leven op de korte en op de lange termijn verbeteren.

 

Met behulp van de gegevens van het longfunctie onderzoek kunnen we beoordelen of de medicijnen die u gebruikt de juiste zijn en of ze juist gedoseerd zijn. Zonodig worden de medicijnen aangepast om ervoor te zorgen dat u minder klachten heeft en/of uw longen op langere termijn zo goed mogelijk blijven.

 

U zult ook een uitgebreide vragenlijst voorgelegd krijgen en vervolgens de longfunctie test doen. De uitslag hiervan wordt op de computer afgebeeld en ziet er dan ongeveer als volgt uit:

 

 

Longfunctie curve

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door de praktijkondersteuners of de doktersassistentes.  De uitslagen worden met de huisarts besproken en vervolgens ontvangt u bericht daarover, telefonisch of in een consult.

Houdt u er rekening mee dat het hele onderzoek ongeveer drie kwartier in beslag zal nemen.

 

Meer informatie kunt u vinden op deze site; u kunt daar ook een zelftest doen waardoor u een indruk kunt krijgen van uw risico op COPD.

 

Als u de uitnodigingsbrief niet af wilt wachten, kunt u zichzelf ook aanmelden. Stuur ons dan een email.


LONGFUNCTIE ONDERZOEK
GRIEPVACCINATIE
SINNE WELZIJN
PSYCHISCHE KLACHTEN
PRAKTIJKACCREDITERING
Naar boven Copyright J.W. de With, 2024