HUISARTSENPRAKTIJK
ADRESGEGEVENS
TELEFOON
NIEUWS ITEMS
MEDEWERKERS
HERHAALRECEPT
E-CONSULT
KWALITEITSBELEID
PRAKTIJKACCREDITERING
PATIËNTENVOORLICHTING
GEZONDHEIDSTESTEN
DIENSTEN AANBOD
SOA SPREEKUUR
IDEEENBUS
PRIVACYREGLEMENT
DISCLAIMER
 
Home

ASTMA/COPD SPREEKUUR

 

 

 

We hebben een controlespreekuur opgezet voor mensen die medicijnen voor de longen gebruiken ofwel mensen met astma of COPD.

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat medicijnen bij deze ziektes, mits juist gebruikt en adequaat gedoseerd, de kwaliteit van leven op de korte en op de lange termijn verbeteren.

 

Onze praktijk beschikt over een spirometer, dit is een apparaat waarmee longfunctie-onderzoek gedaan kan worden.

 

Met behulp van de gegevens van het longfunctie onderzoek en uw klachtenpatroon kunnen we beoordelen of de medicijnen die u gebruikt de juiste zijn en of ze juist gedoseerd zijn. Zonodig worden de medicijnen aangepast om ervoor te zorgen dat u minder klachten heeft en/of uw longen op langere termijn zo goed mogelijk blijven.

Ook wordt aandacht besteed aan de kwaliteit van leven. En natuurlijk aan het roken, voor zover van toepassing.

 

 

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door de praktijkondersteuners of de doktersassistentes.  De uitslagen worden met de huisarts besproken en vervolgens ontvangt u bericht daarover, telefonisch of in een consult.

Houdt u er rekening mee dat het hele onderzoek ongeveer drie kwartier in beslag zal nemen.

 

Meer informatie kunt u vinden op deze site; u kunt daar ook een zelftest doen waardoor u een indruk kunt krijgen van uw risico op COPD.

 

Als u denkt dat u ook in aanmerking komt voor deze controles en als u nog niet bent opgeroepen, kunt u zichzelf ook aanmelden. Stuur ons dan een email.


ASTMA/COPD SPREEKUUR
DIABETES MELLITUS
CARDIO-VASCULAIR RISICO SPREEKUUR
Naar boven Copyright J.W. de With, 2023